Ciasto francuskie + budyń = najprostsze na świecie babeczki

poniedziałek, sierpnia 17, 2015

Każdy z nas od czasu do czasu (czasem częściej) ma ochotę na coś słodkiego. Jednak nie ma nic lepszego niż domowe wypieki! Ten przepis spodoba się nawet największym amatorom pieczenia. Kilka prostych składników, a efekt - nieziemsko pyszne babeczki!
Jeśli nie wiecie jak umilić sobie początek tygodnia, to zabierzcie się za pieczenie! Obiecuję, wszyscy dadzą radę! 


składniki:
1 budyń waniliowy
mleko
cynamon
cukier trzcinowy
ciasto francuskie
czerwone porzeczki

Budyń gotujemy wg instrukcji na opakowaniu i zostawiamy do ostygnięcia. Ciasto francuskie rozkładamy na blacie, posypujemy cukrem i cynamonem. Następnie rolujemy ciasto. Kroimy na kawałki mniej więcej 5 cm i wykładamy nim formę na muffinki, tworząc koszyczki. Następnie wypełniamy je budyniem. Babeczki pieczemy w temp. 220 stopni około 20-25 minut. Podajemy z czerwonymi porzeczkami lub innymi ulubionymi owocami.






You Might Also Like

1 komentarze

KATEGORIE